luni, 1 noiembrie 2010

patrunjel, lamaie, nesomn, plans, etc

Ce titlu aiurea. Dar am vrut neaparat sa pun in titlu si patrunjelul ala, ca eu cand ma apuc de revizuit ce alimente i-am bagat in ultima vreme ma uit doar la titlurile de pe blog :">.

Asa deci ce am mai facut... am fost nasi la o nunta care stiti ca ma stresa. Ma stresa ca era nunta de noapte departe de Baia Mare.

Nunta

Alexucul a fost ok la nunta, toata lumea se mira cat e de prietenos . Noi la 14:30 trebuia sa fim la mire si el (Alexul, nu mirele!) imediat ar fi trebuit sa doarma. Dadea semne de somn, se cerea la mine in brate. Dar pentru ca era atata lume si atatea lucruri si locuri noi, nu a plans. A fost fascinat si interesat sa se uite in jur, pana cand a capitulat. Eu voiam sa imi doarma la san in drum spre mireasa, ca era o jumatate de ora fix de mers cu masina. Si cand am vazut ca se intarzie lucrurile la mire si nu pornim am intrat in panica, m-am gandit ca va incepe Alex cu crizele de oboseala.

Dar a adormit acolo la mire, in brate la mami, trecea taragotistul, saxofonistul si acordeonistul pe langa el si el atunci isi inchidea ochii . Eu m-am temut ca se va speria. Dar astia cred ca erau mici copii pe langa lady gaga, preferata lui :D.

Nunta era la tara, ceea ce inseamna staroste, lautari, etc. In masina l-am luat eu in brate si inainte sa ajungem la mireasa s-a trezit putin si s-a pus la san. Are faze cand nu vrea sa lase tzitzi din gura si atunci nu pot nicicum sa-l desprind, nici daca imi bag degetul in gura lui. Si chiar ma gandeam ca daca si acum e asa, atunci va astepta tot alaiul langa masina mea, si eu voi sta pana va binevoi domnul sa lase sanul din gura. Dar cand s-a oprit masina s-a desprins, si s-a ridicat, curios sa vada unde am ajuns.

Mi-a fost frica si sa nu raceasca, era foarte frig, si in fata starii civile, si peste tot acolo la tara. Si primarul nu a inteles bine ora, si a intarziat o ora. Din astea ca la o nunta ce nu are un om principal cu organizarea. Ca nimeni nici nu avea telefonul lui sa-l cheme mai repede . Am stat in masina si apoi am mers rapid sa-i cazez la o pensiune pe Alex si pe mami. Ca Biserica era de la 19, deci noapte si frig, si afara si in Biserica. Si sigur s-ar fi plictisit o ora. Si asa s-a plictisit acolo la pensiune jucandu-se cu mami, si ma tot cauta la toate usile, si de la camera, si de la baie, tot "mamamama" :D.

Apoi a inceput cheful, am vrut sa-l intreb daca vrea tzitzi, dar a fost ca si cum l-as fi injurat. Cu atata lume in jur care sa-l admire, cum sa stea el sa piarda vremea. Totusi pe la 22 nu mai putea de somn si voia doar la mine in brate. Si eu nu puteam merge sa-l culc, ca inca nu pornise dansul, cu dansul mirilor si apoi cu nasii. Dupa dans (terminat cu el in brate intre noi doi :x) m-am dus cu el la pensiune, l-am adormit, si l-am lasat cu mami, hotarata sa vin peste o ora la refill.

Peste 40 de minute ma suna mami, plangea in fundal juniorul. Maraise in somn, cauta tzitzi. Si doar toata lumea stie deja ca e mare tragedie daca nu-s acolo cand ma cauta, am vazut si acasa ca e bai si daca sunt la baie si il ia Relu. Si cum a vrut mami sa-l ia in brate, el i-a simtit mana si a crezut ca e tzitzi, si a vrut sa-si bage degetul ei in gura. Atunci si-a dat seama ca nu e tzitzi, si deci nu e mami lui, si a inceput show-ul. Am ajuns si noi in vreo 7-8 minute. Si l-am linistit.

Apoi peste inca o ora am mai mers o data, si am stat o ora cu el, si a mers si mami la nunta. Am mai stat o ora la nunta si ne-am tirat pe la vreo 3. Cu scuzele de rigoare, ca doar nasii trebuie sa stea pana la sfarsit. Eu as mai fi stat, recunosc, dar pe Relu il durea capul, si tati o astepta pe dadaca bunica si pentru el ora 1 noaptea era maximul de rezistenta pana acum.

Relu nu a vrut sa stam sa dormim la pensinea aia, asa ca am mers spre Baia Mare. Cand am ajuns acasa s-a trezit printul si o ora, pana la 4 jumate l-am dansat pe muzica sa adoarma, si el se tot uita in jur super treaz. Asa mult m-a obosit dansul ala de la 4 dimineata, ca si spatele m-a terminat, si imi era somn, si ...

Duminica am fost la pamant. Normal ca Alex s-a trezit devreme, ca in fiecare dimineata. Am baut doua cani mari de cafea. Cred ca e a doua oara cand beau cafea de cand am ramas gravida. A, si am fost iar in satul miresei duminica la pranzul miresei, desigur.

Plans si nesomn

Lunea trecuta, 25 octombrie, seara, au fost la noi niste prieteni de-ai lui Relu. Si tipa nu voia sa-l lase pe Alex din brate, si il tot admira. Dupa ce au plecat a fost asa de rau Alex, ceva incredibil. Relu s-a gandit imediat la deochi, mie nu mi-a zis nimic. Noaptea a plans continuu in somn, eu doar de pe la 4 mi-am inchis ochii, dar tot in pauze de cateva minute. Mami mi-a zis si ea in ziua urmatoare de deochi, ca banuia si ea. Asa ca marti seara dupa un gugalit bun, am facut procedurile anti-deochi :D. Mai ales ca observasem ca el se comporta asa ingrozitor doar in camera in care ii primisem pe musafiri! Dupa ce am facut ritualul s-a linistit si l-am tot adormit.

Dar plansul de noapte din somn tot nu a incetat, asa ca asta ori nu e de la deochi, ori gugalul mi-a dat gresit ritualul :)).

Am intors-o pe toate partile, daca e de la ceva aliment nou, daca e de la dinti, daca e de la stomacel (cand mananca fructe seara am vazut ca il doare burtica noaptea si plange si are gaze).

Pentru ca ii introdusesem ceva nou.

Patrunjel

Da, patrunjel frunze. O aroma minunata. Si chiar l-am lamurit sa pape putin piure de legume cu frunze de patrunjel crude plutind pe acolo. Le-a scos intregi pe cealalta parte :D.

Nu am reusit sa fac 4 zile de patrunjel. Am oprit din cauza plansului nocturn, n-am stiut daca nu cumva il doare burta.

Lamaie

Cred ca am mai spus o data ca imi fura lamaile de pe masa si le rontaie. Eu nu i-as fi dat inca citrice. Si nici nu am apucat sa fac 4 zile de lamaie niciodata. Asa ca atunci cand au inceput noptile nedormite, am ascuns toate lamaile, mai ales ca se incaleca peste cele 4 zile de patrunjel. Nu-mi place cand imi incalc regulile :D.

Premolari

Umflate gingiile in toate cele 4 locuri de premolari. Putina stare subfebrila. Ros toata ziua si bagat lucruri adanc in gura. Salivat la greu. Plans noaptea, scaune moi si diareice. E clar... Oricum, acum e mai greu decat la alti dinti. Mai mult de 4 nopti nedormite nu aveam la ceilalti, pe cand acum fac saptamana :D si inca nu se vede afara nici unul.

Tantrumuri

Toata ziua. Mai ales cand e obosit. Si e un scump cand incepe sa planga, imi vine sa-l pup si sa-l imbratisez cand incepe :x :x :x.

Luminatie, picnic si imbracat

Am fost sambata la pomenirea mortilor la tara la bunici. Imi place mult ca e un moment in care te intalnesti cu zeci de oameni cunoscuti pe care nu i-ai mai vazut demult. Alex era imbracat cu o bluza de trening mai groasa si o sepcuta din material subtire, ca de tricou. Cand am ajuns acolo erau 7 grade. Apoi au crescut pana spre 12 cred. Ceilalti copii, chiar si cei mari mari, erau cu geci de iarna si caciuli de lana sau imblanite. Am stat si m-am gandit cum ii vor imbraca la iarna, la -15 grade? Da, stiu raspunsul, de pe la 5 grade in jos nu vor mai iesi afara...

Eu il imbrac cum ma imbrac si eu, iar eu sambata eram cu bluza de trening peste tricou. La fel si el. Ieri, duminica, am fost la un picnic la verisoara/finuta mea Anca. S-a mirat foarte tare ca puiul era doar in tricou, deci un singur strat de haine (era soare), fara sapca. Seara i-am dat o bluza de trening peste tricou. L-am lasat sa se joace cu puiul lor de catel de la tara, nevaccinat. Si l-am lasat sa umble peste tot, cu toate lemnele, pietrele, capacele de masini, orice ce aveau in curte. Si desigur ca Alex nu a vrut sa stea pe jos pe patura ce i-a adus-o, ci direct pe pamant... Doamne ajuta sa fim sanatosi in continuare ca eu stiu ca face scandal daca il opresc de la orice demers din asta de a cunoaste el lumea...

Diaree si cauze de nesomn

Saptamana trecuta a avut o singura noapte in care nu a plans asa mult in somn. In acea zi nu a avut scaun. In rest a avut in fiecare dimineata un scaun moale. Deci nu imi dau seama daca el noaptea plange de dureri de dinti sau de dureri de burta. Si daca e a doua varianta, oare e tot din cauza dintilor? Azi a avut pana la amiaza trei scaune diareice. Deja intrasem in panica. Imi era teama sa nu ajungem la perfuzii la spital, stiindu-l ca nu vrea sa bea lichide.

I-am dat terci/mamaliga de orez. Adica aveam faina de orez si mi s-a parut mai simplu decat sa blenduiesc orezul fiert. Am preferat asta in locul cerealelor de orez tocmai pentru a incorpora si apa aceea in care fierbe de fapt. Ca cerealele sunt gata fierte, cu apa pierduta...

Morcov n-am avut chef sa-i dau, recunosc, ca trebuia sa gatesc si a fost asa de marait si dificil azi, incat nu mi-am putut face timp de asa ceva...

Dar pe langa terci i-am dat si biscuiti de orez expandati. I-au placut mult. Chiar a mancat azi mai bine decat de obicei. Eu nu sunt cu diareile, cred ca o data in viata am avut, candva :D. Dar mami e mai "experimentata" si zicea ca daca i-a venit pofta de mancare inseamna ca a trecut boala si e spre bine. A mancat un sfert de banana azi, ceea ce la noi e enorm! Nu stiu daca lua mai mult de 5 milimetri dintr-o banana pana acum, in zilele cele mai bune. Banana i-am dat nu numai pentru constipare, dar si pentru ca am tot citit ca e plina de minerale special pentru situatii din astea (cam mineralele continute si in solutiile alea de electroliti).

Si am incercat sa-i dau ceai de menta, cu lingurita. Ca daca ii pun ceasca la gura ii place sa faca bule si sa scuipe. Cu cana cu cioc se joaca maxim pana ii vine ceva in gura, apoi o arunca scarbit. Cred ca a baut totusi o lingurita de ceai azi.

Tzitzi a supt insa toata ziua. Am fost si pana la Real si nici nu am incercat sa-l pun in scaunul de masina, pentru ca stiam ca daca il tin in brate in masina papa tzitzi la greu. Asa ca intentionat l-am tinut, fara sa vad daca nu cumva ar sta in scaun, ca sa fiu sigura ca e hidratat bine. S-a distrat azi si maica-mea si bunica-mea de el, ca ii place mult sa stea in fund cu fata la mine, se mai joaca cu un pix cu tzitzi, ma scrie pe tzitzi, ma impunge, si din cand in cand se apleaca la robinet.

Asa ca speram ca am scapat de diaree. Nu stiu daca e de la dinti, sau de la ceva fructe de ieri, poate nu au fost bine spalate...

Homeopate ii tot dau pentru dinti. Cand nu functioneaza camilia deloc, vad ca functioneaza Ashton&Parsons (primite de la Uka :-*). Cand nu functioneaza astea, parca are efect Camilia. Si tot asa...

Ibuprofen mi-a fost teama sa incerc tocmai pentru ca nu mi-am dat seama daca e sigur de la dinti plansul sau de la burtica. Daca e de la burta, gaze, crampe si diaree, nu-i fac deloc bine cu siropuri.

Fuga si fotbal

Merge foarte bine mai nou. De ieri a inceput sa fuga prin casa singur. Si tot de ieri joaca fotbal cu Relu. Tot fuge la minge sa dea cu piciorul in ea si sa mearga el mai departe cu ea, incearca sa il dribleze pe Relu, sa-i fure mingea. E un tablou minunat! Si pana acum ii placea sa dea cu piciorul in minge si sa mearga iar la minge sa dea in ea, dar pana acum facea asta tinut de o manuta. Acum sa-l vad asa pe picioarele lui e incredibil! Am incercat sa-l filmez azi pentru ca am realizat ca nu avem nici un filmulet cu mersul lui comic de acum de la inceput, dar cand a vazut camera a tot venit la mine :D.

Imitatie si alte jocuri

Ii place la nebunie sa ne imite. Orice il vedem ca face prin casa ne dam seama ca ne studiaza tot timpul sa ne imite. Ba chiar ne mai si cearta ca nu lucram destul. Cand scoate de prin dulapuri lucruri bombane continuu nervos, ca si cum ne-ar spune ca noi nu am facut treaba buna :)). Nu mai vorbesc de cuvinte, cat e de comic cum incearca sa ne imite. A primit o omida Leap Frog de la vara-mea/fina-mea si acolo spune omida "numbers" si el "amba", omida zice "bye-bye", iar el "baaiiii". Telefonul lui fisher price spune "pa pa" si el zambind, uitandu-se la mine emotionat sa vada daca spune bine, isi aseaza buzele si zice "paaaa" :x :x :x. Telefonul mai spune "te iubesc" si eu ii tot zic sa spuna "te iubesc mami" dar nu zice nimic :)).

Dar de departe cel mai comic e cand incearca sa ne imite rasul. Rade el si natural mult de tot toata ziua. Dar cand ne vede razand, incepe si el sa ne imite :)))). E fenomenal! Acuma seara ma tineam deja de burta, nu mai puteam de ras, ca nici el nu se oprea. Parca vrea sa spuna ca a priceput si el gluma, sa nu-l credem prost :D. Iar mai apoi o tine tot asa dar putin nervos ca nu mai terminam o data :))). E ceva incredibil!

Ii mai place mult sa bage jucarii sub dulapuri si apoi se uita la mine si imi face semn sa i le scot. Daca e singur, se pune el pe burta si le cauta (facea asta si in Grecia :)) ). Dar cand i le scot eu e distractie mare, mai ales daca merg cu mana prin lateral, si ii trimit de sub dulap mingea fara sa-mi vada mana :)).

Hai ca oricum postarea asta e un amestec aiurea de mai multe amintiri. Nu are rost sa o mai prelungesc cu alte chestiuni, cu cat imi e de drag si cat il iubesc :x :x :x. Dar voiam neaparat sa ajung cumva la zi, sa mai spun ce facem. Si mi-a fost asa de greu cu noptile astea nedormite si ziua doarme foarte putin, doua somnuri de o jumatate de ora... Asa ca inchei aici :).

2 comentarii:

  1. hei, buna, se pare ca am dat din nou de tine, dar de pe un alt blog :) banuiesc ca esti foarte ocupata cu un bebe mic dar voiam sa te intreb daca mai intretii blogul celalalt (http://natural-club-ro.blogspot.com/). abia l-am descoperit si mi se pare foarte fain.
    si am si comentat pe-acolo :D dar am vazut ca nu ai mai postat din mai
    Octavia

    RăspundețiȘtergere
  2. Octavia, multumesc mult! Uite ca imi dai un impuls sa-l mai deschid, ca nu am mai intrat acolo demult! Multumesc! Aveam nevoie :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...