duminică, 30 mai 2010

Primul dinte!!!

- Avem un dintisor-zimtisor!!! Iupiiiiiiiiii!!!!!!! Scumpicul mic!

- Acum de-abia pot sa scriu, ca sta in brate la Relu si se uita la mine fix, fara sa clipeasca, isi ridica sprancenele a mirare, mai zambeste, in functie de ce fac eu :))

- Tot in domeniul "privire": dimineata il las pe Alex la ai mei si ma mai culc o ora; cand il aduce maica-mea inapoi se uita la mine cu niste ochi maaaarrriiii si e curios, chiar putin speriat! Si pana cand imi deschid bine bine ochii si-i zambesc e tot speriat. Si chiar daca il pune mami pe masa de infasat, el se intinde sa ma vada cum sunt :D.

- Ieri dimineata in timp ce se catara pe noi l-am strigat "Aleeex" si el a zis "Aleee" :D

- Azi dimineata mami se juca cu el cucu-nene (varianta autohtona pentru cucu-bau), si la un moment dat zice mami "cucu", si Alex: "nene" :)

- De ieri dimineata dupa ce se indreapta spre capul patului nostru, trece peste perna mea si se aseaza in genunchi, se ridica in picioare tinandu-se de tablie.

- De fapt in ultima vreme se ridica in picioare sprijinindu-se de orice, foarte periculos. De multe ori cade la loc, uneori chiar pe spate, si sta asa si rade, ca stie cat imi place de el cand sta pe spate. Am si eu o manie, poate pentru ca nu a stat niciodata ca bebelus pe spate nicaieri, cum il vad pe spate cum imi vine sa-l mananc. Asa ca acum, cand pica pe spate incepe sa rada si se uita la mine, stie ca vin sa-l pup pe burta :D.

- Ziua Alex doarme in patutul lui pentru ca am observat ca porneste in expeditie cum se trezeste, nu scoate nici un sunet, asa ca patul nostru ar fi fost periculos. Si cum oricum il adorm in brate, nu stie el unde doarme. Pana acum ne astepta la trezire pe burta, cu fata catre usa, apasand aparatorile de la pat in jos sa ne vada cand deschidem usa. Acum ne asteapta ori stand in fund, ori in picioare. Azi la amiaza el era in camera, eu credeam ca doarme. Si aud o lovitura puternica! Vaaaaiiii inima mea! Mi-am amintit ca noi n-am coborat nivelul de la patut si el se ridica asa in picioare si poate cadea jos. Fug repede inspre camera cu ganduri negre in cap, si speriata rau ca nici nu-l aud plangand. El era in patut in picioare, lovind dulapiorul care e lipit de patutul lui!

- Ieri au fost ai mei la tara. Cand au venit, mami l-a luat in brate. Eu am intrebat-o de barfe de pe acolo si ea a inceput sa mi le spuna vorbind incet, sa nu ne auda barbatii ca barfim, ca nu le place :P. Alex a inceput sa o studieze atent, se intorcea in brate sa o priveasca fix, se uita la gura ei :)). Am zis cu mami ca noi n-o sa mai putem barfi mult, ca imediat o sa ne parasca :D.

- Ieri era la mine in brate si a tras un partz maaaarrreee si s-a intors repede in spatele lui sa vada cine a facut zgomot :)). I-am zis ca nu ma pacaleste, stiu ca el a fost, nu merge tehnica asta :)).

- Azi tati lui Alex a vrut neaparat sa mearga in deplasare cu tati meu. Lui Alex i-a fost foarte dor de el (sau ca sa zic asa s-a saturat de mine si de mami meu :D). Cand a sosit Relu acasa Alex trebuia sa manance dar s-a uitat inspre usa si a plans pana l-am dus la el. Abia dupa 4 ore si jumatate de la masa anterioara a inceput sa il "manance" pe Relu. Deci nici macar atunci, dupa atata timp de distractie cu tati lui, nu se gandea sa se intinda la mine. Si alta data, daca vreau sa ii aman masa doar 5 minute peste 3 ore, face scandal...

- Azi nu i-am adaugat pana la urma nici un aliment nou. M-am tot codit daca sa-i bag ceva din gradina proprie dar care se cam dau dupa 8 luni (cirese, spanac) sau alimente mai chimicalizate care sunt permise de la 6 luni (cartofi dulci, avocado, banane). Si cum nu m-am putut hotari, mesele au ramas aceleasi: mar+para si morcov+dovlecel. Masa de legume este preferata lui, le mananca pana cand am impresia ca o sa i se faca rau :D.

- Se pare ca a tinut minte ca de obicei de la inceputul scarilor de la parter ma prefaceam ca fug cu el in brate si Relu se prefacea ca fuge dupa noi sa il prinda. Cand ajung cu el acolo, daca mai e cineva pe hol el crede ca se joaca toata lumea cu el "te prind!" :D si incepe sa fuga la mine in brate, ca si cum ar alerga pe scari in sus si rade in hohote :D

- Ce am citit azi interesant: Despre biscuiti. Dana, mamica de Maia, sa stii ca asta e eterna enigma si pentru mine, chiar e peste puterile mele de intelegere, si tot astept sa imi explice cineva :D.

7 comentarii:

  1. Bravo puiut! Primul dintisor! Ieeeeiiii! La mai multi!

    Si ce ma bucur ca manaci bine, pui mic, sa n-o chinui pe mami cu mancarica!
    Bravo, bravo!
    Esti adorabil!

    Va imbratisez cu drag, pe tine si mai ales pe mamica ta cea draga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Yuhuuuu!!! Hip hip uraaaa!!! salutam primul zimtisor-dintisor!

    Ralu, ce mi-au placut toate paragrafele acestea!:x
    si tare ingenioasa treaba cu "cucu-nenea"...suuuper!!!
    (am regasit-o pe Ana in ridicatul pe genunchi cu sprijin de tablia de la capatul patului...avem acolo un radio-ceas pe care in fiecare dimineata il studiaza)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo, zi de sarbatoare!! Felicitari pentru primul zimtisor-dintisor.
    Tare-i simpatic si-mi place la nebunie ca este prezent la fiecare activitate. Se vede ca va fi un copil inteligent!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitariii ptr primul dintisor -zimtisor , baiat mare deja , care progreseaza in fiecare zi .

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc din suflet, fetelor! Ce de cuvinte frumoase! M-ati emotionat tare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  6. Raluca, felicitari pentru primul dintisor. Ce bucurie! Si Alex deja se ridica? Oaauu, dragul de el. Bravo pui drag si la cat mai multe progrese.
    Ce simpatic ai expus noutatile. Ca la JURNAL la Realitatea... :))). Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te pup si eu Dana! :-*
    Da, totul a fost telegrafic, cu liniuta :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...